Esittely

Kuva: Kaisu Mokkila / Ritvalan Nuorisoseura

Tällä verkkosivulla voit tutustua elävään aineettomaan kulttuuriperintöön. Sivustolle on koottu peruskoulujen ja lukioiden käyttöön oppimateriaalipaketti, josta voi toteuttaa tunnin vuorovaikutteisen sukelluksen elävän perinnön maailmaan tai järjestää vaikka kokonaisen teemaviikon. Sivuston on tuottanut Museovirasto yhdessä Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seuran kanssa.

Materiaalia löytyy: Elävän perinnön wikiluettelon 178 suomalaisen esimerkin lisäksi voi hypätä kansainväliselle tasolle ja perehtyä tekstien, kuvien ja videoiden kautta Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloissa oleviin satoihin kohteisiin. Lisäksi Elävä perintö -Youtube-kanavalla on yli 200 puheenvuoroa aiheesta. Videoilla alan asiantuntijat puhuvat niin saamelaisten perinteisestä tiedosta, rannikkokalastuksesta, loitsuista, sirkuskulttuurista kuin maahanmuuttajien vaalimista perinteistäkin.

Mitä on elävä perintö? Mitä sinä olet perinyt? Keneltä? Mitä haluat siirtää eteenpäin? Millaista elävää perintöä Suomessa on? Miten perinteet muuttuvat?

Sivuston tavoitteena on aktivoida lapsia ja nuoria pohtimaan omaa elävää perintöään ja auttaa jakamaan sitä Museoviraston verkkoalustalla videoiden ja kuvien muodossa.

Elävän perinnön wikiluetteloon toivotaan kirjoituksia niin lapsilta kuin nuoriltakin, ja näihin talkoisiin toivotetaan tervetulleeksi kaikki Suomen koulut. Tehdään yhdessä näkyväksi moninaisen Suomen elävää perintöä!